Stapelbädden

Stapelbädden

Studiebesök Malmö

Stapelbädden är ett nybyggnadsprojekt som etablerar MKB Student i ett av Malmös absolut bästa läge, Västra hamnen. Huset ger studenterna en möjlighet bo väldigt nära universitetet. Stapelbädden består av 167 lägenheter/produkter som hade inflyttning våren/sommaren 2018. 

Kockums tidigare varvsområde har sedan bomässan Bo01, år 2001, omvandlats till ett av Malmös mest attraktiva område och nu är också studenterna en naturlig del av detta.

Huset är byggt med investeringsstöd, vilket innebär att både huset och hyrorna är hållbara. Det består av totalt 167 lägenheter/produkter, varav 6 stycken är treor där tre personer delar på kök och badrum, resterande lägenheter är ettor.

Huset ligger bredvid en av Europas bästa skateparker, därför har vi också valt att ha ett samarbete med Föreningen Bryggeriet, som är Sveriges största skateförening. De hyr bland annat lokalen på hörnan av huset.

Huset har fem till åtta våningar utformat med gemensamma loftgångar och större sociala balkonger samt en liten gård. I huset finns ett studierum, framtidens tvättstuga och ett mindre MKB-kontor.

Läs mer

Studiebesök: Studentbostadens roll i staden (spår 1)

Studiebesök till Sagoeken i Lund (AF Bostäder) och Stapelbädden i Malmö (MKB Fastighets AB). Följer upp seminariet dagen innan. Ett av konferensens spårval – läs mer.

Studentbostadens roll i staden
READ MORE