Marathon

Marathon

Studiebesök Lund

Marathon är ett nybyggnadsprojekt som etablerar AF Bostäder i ett helt nytt område i Lund. Under sensommaren 2019 flyttar 370 studenter in i de 256 studentlägenheterna.  

För första gången sedan 1970-talet bygger AF Bostäder ett helt nytt bostadsområde – Marathon, mitt i kunskapsstråket och med närhet till både utbildningsplatser och Lunds stadsliv. Namnet Marathon är en hyllning till det antika Grekland, vilket en tradition inom det akademiska Lund.

Området består av 256 lägenheter som ger plats åt 370 lundastudenter. 165 av lägenheterna består av ett rum och kök, medan resterande 91 lägenheter är sk. kompislägenheter. Kompislägenheterna är optimalt utformade för 2 respektive 3 kompisar att dela. Sovrummen är likvärdiga och de boende delar på kök och badrum. Lägenheterna hyrs ut på ett hyresavtal och hyresgästen får i sin tur själv hitta inneboende kompisar. Kompislägenheter är ett numera väl beprövat och populärt koncept hos AF Bostäder.

Husen är från tre till åtta våningar höga, utformade så att de boende ska få tillgång till så mycket dagsljus som möjligt. All energi blir mer än 90% förnyelsebar och enligt prognoserna når vi 100% till 2020. Marathon producerar dessutom egen energi från solpaneler på taken.

Läs mer

Studiebesök: Den delande staden, bostaden och studentbostaden (spår 2)

Studiebesök till Marathon i Lund (AF Bostäder) och Greenhouse i Malmö (MKB Fastighets AB) med fokus på delat boende. Följer upp seminariet dagen innan. Ett av konferensens spårval – läs mer.

Co-living
READ MORE