Din guide till StudBO19:s program

Hej Erica! Du är med i styrgruppen för StudBO19 och en av de som tagit fram årets program. Vad har deltagarna att se fram emot?

– Mycket! Allt fokus är på studentbostaden som vi lyfter från olika vinklar, med ett nationellt perspektiv och lokala nedslag. Till exempel inleder vi med ett intressant panelsamtal om studentbostäder och staden med politiker och universitetsrepresentanter från värdstäderna Malmö och Lund.

– En favorit i repris är Sverigesvepet som lyfter upp intressanta projekt runt om i landet. I år presenterar KTH Live-in Lab sina senaste slutsatser kring innovativt studentbostadsbyggande (en intressant uppdatering för alla er som var med på StudBO17) och Örebrobostäder, Kopparstaden och Stora Tunabyggen berättar om två satsningar som på olika sätt förstärker boendeupplevelsen.

 

 

 

Förutom de som står på scenen, vad gör StudBO19 intressant för de som jobbar med studentbostäder och studenter?

– Det kommer finnas gott om forum för att prata och utbyta idéer med andra deltagare, till exempel genom strukturerade mingeltillfällen. Nytt för i år är att det finns två valbara spår; Studentbostadens roll i staden och Den delande staden, bostaden och studentbostaden, som ger kunskap och diskussion kring två aktuella trender på marknaden.

– Det blir även studiebesök till nya spännande projekt i Malmö och Lund som kopplas samman med spårvalen och visar upp det senaste inom nybyggda studentbostäder i Sverige. Även här finns tillfälle att knyta nya kontakter och få inblick i konkret studentbostadsverksamhet.

 

Vad ser du mest fram emot under dagarna?

– Jag ser mest fram emot beteendevetaren Johanna Ärlemalm som berättar om hur vi bygger och designar för psykiskt välbefinnande. Psykisk ohälsa är något som branschen blir mer och mer medveten om och Johanna ger tips och kunskap om hur man utformar omgivningen för att skapa mental hälsa.