Hej Gunnar Wikehult – StudBO-veteran

Hej Gunnar! Du är uthyrningschef på SGS Studentbostäder i Göteborg och har deltagit på alla StudBO-konferenser. Vad är det som gör StudBO så bra?
– StudBO samlar hela branschen på ett sätt som inte sker annars. Det blir en kraftsamling när studentbostadsföretag, lärosäten, studenter, politiker och andra aktörer är på en och samma plats. Sedan är det väldigt roligt med de lokala studiebesöken och se hur vi bygger studentbostäder på olika sätt på olika orter. De intressanta föreläsarna är en annan bra grej, och jag får ofta med mig någon typ av guldkorn att kika vidare på, eller genomföra, hos oss på SGS Studentbostäder.

 

Vilken StudBO-konferens har varit bäst
– Jag är ju frestad att säga Göteborg 2011, eftersom vi var arrangörer då. Men den konferens som sticker ut är ändå den allra första i Lund 2004, just eftersom det var ett helt nytt koncept då. De hade också en utställning med modulbostäder, och det var första gången jag kom i kontakt med den typen av byggteknik. Redan då var det väldigt intressant.

 

Vilka tips har du till oss som arrangörer för att skapa en riktigt bra StudBO-konferens?
– Jag ser gärna någon typ av fokusfråga eller tema. I övrigt tycker jag att två viktiga faktorer är studiebesök till nya studentbostadsprojekt samt utrymme för erfarenhetsutbyte deltagare emellan. Lite nya grepp och förändring är även viktigt. I Stockholm sist hade de till exempel rundabordssamtal i pauserna. Trots att det var lite svårt att höra är det ett bra exempel på att våga tänka nytt.